Nem túl édes, nem túl mákos, könnyű és nagyon hamar elkészül!
Hozzávalók:
- néhány szelet fonottkalács (lehet szikkadt is)
- fél liter tej
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliáscukor
- csipet só
- 2-3 evőkanál darált mák
- egy kis darabka vaj
Elkészítése:
A kalácsszeleteket egyenként a tejbe mártogatjuk, majd szépen egymás mellé helyezzük a kivajazott sütőedényben.
Ha minden kalácsszelet a helyére került, megszórjuk a mákkal és a maradék vajat rádaraboljuk.
A sót és a vaníliáscukrot elkeverjük a maradék tejben, majd beleütjük a tojást is. Kissé felverjük és a keveréket a kalácsszeletekre öntjük.
Végül forró sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Tálalhatjuk házi dzsemmel vagy csokoládéöntettel. Édesszájúaknak mézzel vagy juharsziruppal ajánlom.
És az az igazság, hogy magában is nagyon finom. Még kihűlés után is. Már, ha marad belőle, persze…
(Ebből nem maradt. Még tálalási kép sem készült. Lehet, hogy kiettük, forrón, a tepsiből?! :D)